Header image  

Maatschappelijk Engagement

Stad Lier

 
  
 
 
 
 

 
Schoonste stad van Vlaanderen

Actua

Werken aan onze Stad, verhitte discussies in het halfrond, burgers die zelf initiatieven nemen om het werk van hun bestuursleden (over)doen. Schitterend voorbeeld van een burger initiatief om u tegen te zeggen die van "De Muur".

Sommigen zijn nu reeds bezig om hun plaats op een lijst te verzekeren, anderen zoeken haastig nog een politiek dak.

Alsof iedereen plots weersvoorspeller geworden is, voelen we aan dat het een hete (na)zomer zal worden in 2012.

De strijd om de Markt 1 is begonnen, de vrijgezel NV.A is nu al zegezeker en is op zoek naar een partner. De enkele maanden in de oppositiebanken smaakt de vrijgezel duidelijk niet goed: de constructieve (oppositie)voorstellen van weleer ruimen plaats voor Boerka-vragen. Het Vlaams Blok voelt zich geviseerd door deze vragen aangezien zij de enigsten zijn die ooit met Boerka in Lier te zien waren. Eén keer om een fotosessie aan het zwembad en één keer tijdens te betoging tegen een moskee. Is de vrijgezel gevallen voor de schoone deerne in Boerka ?

Ondertussen blijven grote dossiers liggen:

  • modernisering en digitalisering van de stadsdiensten
  • debat over de kerntaken van Stad Lier
  • springen op de innovatiegolf & ondernemerschap
  • mobiliteit & verkeersveiligheid
  • bruggen tussen de samenlevingen
  • invoering van budgethouderschap en financieel beleid
  • armoedebestrijding & huisvesting
  • gelijkekansenonderwijs
  • duurzamere keuzes

Plots duikt uit het niets een logische formule op, alle  progressieven beslissen om samen als 1 ploeg en met een gezamenlijk programma warm te lopen voor 2012.

Je zou er bijna niet tegen kunnen zijn. Een postief verhaal over Lier, een positieve keuze vóór Lier ipv tègen iets van Lier.

We weten allemaal dat verhalen alleen niet voldoende zijn om echt iets te bereiken: it's the talent stupid ! Lier verdient beter dan deze legislatuur.

Links naar it's the talent stupid !

Als alle partijen nu eens een extra inspanning zouden doen om talentvolle kandidaten op hun lijsten te zetten, dan kunnen we van Lier iets maken.

Waar wachten we op ? Ik denk dat de vrijgezel van vandaag eerder op een getalenteerde kandidaat-partner valt dan op eentje in Boerka. 
Links

Heraanleg Grote Markt: Check it out!

  bron: www.tourismelier.be

Ontwerp nieuwe Grote Markt:

 
 ©2008 Öztürk Taspinar   Ons Lier meer van dit ...